Podľa podpredsedníčky Súdnej rady súdnictvu realizované reformy nepomohli

07.02.2008 Prešov

Prešov 7. februára (TASR) - K zlepšeniu slovenského súdnictva reformy realizované v minulosti neprospeli. Konštatuje to vo svojom dnešnom vyhlásení pre TASR podpredsedníčka Súdnej rady SR Viera Petríková.
\"Súčasný stav súdnictva je výsledkom dlhodobo neriešených problémov, \" uviedla Petríková. Podľa nej minulé vedenie rezortu nevypočulo oprávnené požiadavky justície o doplnenie počtu sudcov a prijatie ďalších opatrení na zabezpečenie plynulosti súdneho konania. Realizované reformy k zlepšeniu stavu justície neprispeli. Dlhodobo neriešené problémy sa odstraňujú až v súčasnosti, keď sa prijímajú konkrétne opatrenia k zreálneniu počtu sudcov a stabilizácie súdov.
Ako Petríková dodala, Súdna rada SR na svojom zasadnutí v stredu 6. februára v Trenčianskych Tepliciach prijala uznesenie, ktorým dôrazne odmieta vyjadrenia niektorých bývalých predstaviteľov Ministerstva spravodlivosti SR, ktoré odvysielala televízia TA3 3. februára. Týkali sa výsledkov prieskumu o dôveryhodnosti justície. Podľa Súdnej rady SR vyjadrenia nevychádzajú z objektívnych a komplexných informácií.
 

Vyberte región